Van Praag houdt vol: "Blatter krijgt onze stem niet"

9 september 2014, 09:59

Michael van Praag lijkt een eenzame strijd te voeren tegen Joseph Blatter, maar de Nederlandse voorzitter van de KNVB zet door. Hij weigert zich neer te leggen bij een herverkiezing van de 78-jarige Zwitser en laat in De Telegraaf weten dat hij, bij de verkiezingen in mei, zeker niet op Blatter zal stemmen.

"Nee, dat lijkt me vrij duidelijk", antwoordt Van Praag op de vraag of Blatter op zijn steun kan rekenen. De KNVB-voorzitter zal in mei 2015 wel afreizen naar de vergadering waarop de preses gekozen wordt, maar ziet de bui al hangen. "We gaan wel en zullen dan ongetwijfeld getuige zijn van het onvermijdelijke. Ik zie namelijk niemand die Blatter kan verslaan in zo'n verkiezing. In Brazilië proefde ik dat al nadat we als Europa zijnde getracht hebben Blatters positie en functioneren ter discussie te stellen voor de goede naam van de FIFA."

Van Praag hoopte dat Michel Platini de strijd met Blatter aan zou gaan, maar de Franse UEFA-preses zit daarvan af. "Jammer genoeg doet Michel het niet. Hij zou de enige zijn die Blatter tegenwicht had kunnen bieden. Nu ligt Blatters weg wijd open naar een nieuwe termijn bij de FIFA. Ik denk dat het niet goed is voor het voetbal."

Tijdens een FIFA-congres in São Paulo, begin juni, liet Van Praag openlijk aan Blatter weten dat hij vond dat hij moest vertrekken. "Dit kan echt niet meer", sprak de Nederlander tegen de Zwitserse bondsvoorzitter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen