Hodgson blij met knappe zege: "Dit is de weg omhoog"

9 september 2014, 08:36

Engeland spoelde de kater van het mislukte wereldkampioenschap maandag een klein beetje weg met een knappe overwinning in de EK-kwalificatie. Zwitserland, op papier de belangrijkste concurrent in de groep, werd met 0-2 verslagen. De manier waarop dat gebeurde, doet manager Roy Hodgson goed.

Engeland durfde in Zwitserland de aanval te kiezen en dat loonde, zag Hodgson. "We vonden dat het geen zin had om hier op 0-0 te spelen, als team willen we vooruit." Hij liet zijn team spelen met Danny Welbeck en Wayne Rooney voorin, met Raheem Sterling er vlak achter. Dat pakte goed uit en Welbeck, eind augustus overgestapt van Man United naar Arsenal, scoorde twee keer. "Ons doel was om middenvelders Jack Wilshere en Sterling veel in balbezit te krijgen. We dachten dat Zwitserland het daar lastig mee zou hebben", legt de coach uit.

Het plan van Hodgson werkte prima, met een knappe zege als resultaat. Dat resultaat had de ploeg even nodig na het WK, weet de coach. "Dit is de weg omhoog, we moeten deze ploeg steunen. Ja, het WK verliep niet zoals we wilden. En ja, dat was teleurstellend. Maar we zijn een team in opbouw en in Brazilië heb ik ook goede dingen gezien. Het was niet allemaal slecht. We moeten vertrouwen houden, deze goede start is belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen