Vrienden van Vitesse woest: "Blamage voor de rechtsstaat"

9 september 2014, 15:18

Jan Snellenburg, één van de Vrienden van Vitesse, is woedend. Hij vindt het onbegrijpelijk dat het gerechtshof in Arnhem bepaald heeft dat de provincie Gelderland geen schadevergoeding hoeft te betalen aan de club en de Stichting Vrienden van Vitesse. Snellenburg meende dat de provincie, op basis van eerder gemaakte afspraken, veertig tot vijftig miljoen euro terug zou moeten betalen aan hem en de club.

De zaak dateert uit 2001, toen de Gedeputeerde Staten mondeling lieten weten dat de huur van stadion Gelredome zou worden verlaagd. Op basis van dat gegeven, zo stelt Snellenburg, besloten hij en enkele van zijn 'Vrienden van Vitesse' om geld in de destijds noodlijdende Arnhemse club te pompen. Later bleek echter dat de provincie de huur van het stadion toch niet kon of wil verlagen en volgens Snellenburg is er, door die beslissing, grote financiële schade geleden. Hij snapt dan ook niets van de uitspraak van het gerechtshof. "Het is een schande, een blamage voor de rechtsstaat. Ik kan geen enkel argument bedenken waarop deze uitspraak is gebaseerd. De rechters moeten zich de ogen uit hun kop schamen", foetert hij bij Omroep Gelderland.

De Vrienden van Vitesse nemen volgens Snellenburg geen genoegen met de uitspraak, hun advocaten buigen zich over verdere stappen. "Wat moeten we anders? We staan met onze rug tegen de muur. Ik ben door deze uitspraak financieel naar de kloten. Het is ongehoord dat dit kan in een land als Nederland", briest hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen