Hiddink grijpt terug naar succesvolle 5-3-2-formatie

9 september 2014, 19:48   Bijgewerkt: 9 september 2014, 20:06

Het Nederlands elftal keert voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd, vanavond in en tegen Tsjechië, terug naar de succesvolle 5-3-2-formatie, waarmee eerder deze zomer op het WK in Brazilië onder leiding van Louis van Gaal een bronzen medaille werd behaald. Bondscoach Guus Hiddink heeft het 4-3-3-systeem al na één duel overboord gegooid.

Hiddink koos afgelopen donderdag voor de oefenwedstrijd tegen Italië, het eerste duel van zijn tweede periode als keuzeheer van Oranje, nog voor de traditioneel Nederlandse 4-3-3-formatie. Dat kwam hem echter op veel kritiek te staan, aangezien er kansloos met 2-0 werd verloren in Bari.

Op basis van de afsluitende training op maandag leek Hiddink desondanks vast te houden aan 4-3-3, maar een dag later is hij tot inkeer gekomen en wordt teruggegrepen naar het 5-3-2-systeem. Dirk Kuyt is het kind van de rekening. De aanvaller van Fenerbahçe, tegen Italië actief als rechtsbuiten, is degene die plaats moet maken voor de extra verdediger.

Dat is Bruno Martins Indi. De mandekker van FC Porto, die tegen Italië rood kreeg, leek tegen Tsjechië op de bank te gaan beginnen. Door de koerswijziging van Hiddink verschijnt hij echter toch aan de aftrap. De oud-Feyenoorder vormt de achterhoede met Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Joël Veltman en Daley Blind, met achter hen doelman Jasper Cillessen. Het middenveld bestaat uit Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Robin van Persie en Memphis Depay zijn na het wegvallen van Kuyt de enig overgebleven aanvallers in de basisformatie.

De wedstrijd tussen Tsjechië en Nederland, gespeeld in Praag, begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Tsjechië: Cech, Prochazka, Kadlec, Limbersky, Rosicky, Vacha, Dockal, Krejci, Darida, Kaderabek, Lafata

Nederland: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Veltman, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Van Persie, Depay

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen