Van Persie spreekt van 'zuur verlies' in Tsjechië

9 september 2014, 22:55   Bijgewerkt: 10 september 2014, 01:08

"Als je zo laat verliest, dan is dat zuur", zo luidde de eerste reactie van Robin van Persie voor de camera van de NOS, na de nederlaag in en tegen Tsjechië in de eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro 2016. Oranje leek dinsdag in Praag met 1-1 gelijk te gaan spelen, maar ging door een doelpunt in de extra tijd alsnog onderuit: 2-1.

Tsjechië was in de 21ste minuut voor de eerste keer aan de leiding gekomen, door een rake knal van Borek Dockal. Stefan de Vrij herstelde in de 55ste minuut het evenwicht. Van Persie: "Na de 1-1 hadden we de wedstrijd goed in handen, vond ik. We kregen zelfs kansen op de 1-2. En als ie dan zo laat, op die manier, valt, dan is dat heel zuur."

Nederland begon in een 5-3-2-formatie, maar schakelde nog voor rust over naar 4-3-3. Van Persie wilde daar niet op ingaan. "Dat is iets voor de trainer en zijn staf. Wij moeten het uitvoeren en dat hebben we in het eerste gedeelte niet goed gedaan", ging hij verder. "We hadden moeite om in het laatste gedeelte te komen en dan is het altijd lastig. We hadden wel veel balbezit, maar daar hebben we niet zo heel veel mee gedaan. En als we al in het laatste gedeelte kwamen, dan speelden we het niet goed uit."

Van Persie zou vrede hebben gehad met een remise. "Het was niet best, maar als je hier 1-1 speelt, dan is dat niet eens zo slecht. Maar dit is jammer. We moeten zorgen dat we de volgende keer winnen. We gaan ons best doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen