Janmaat kan wel door de grond zakken na fout

9 september 2014, 23:09   Bijgewerkt: 10 september 2014, 01:10

Daryl Janmaat kon na de EK-kwalificatienederlaag in en tegen Tsjechië wel door de grond zakken, zo zei hij na afloop tegen de NOS. Een fout van de rechtsback van Oranje leidde in blessuretijd de beslissende 2-1 in.

"Het werd keihard afgestraft", sprak Janmaat. "Ik wilde de bal terug koppen (naar de keeper, red.). Twee keer daarvoor deed ik dat ook en toen ging het gewoon goed, maar deze keer raakte ik hem verkeerd. De bal ging te veel naar de hoek. Dit is mijn fout en niet goed te praten. Ja, dit komt keihard aan."

Nederland was voor rust op achterstand gekomen, maar herstelde in de 55ste minuut via Stefan de Vrij de balans. Janmaat: "We hadden eventueel nog kunnen winnen, maar dan moet je zorgen dat je het op 1-1 houdt. In de tweede helft hebben we voldoende kansen gekregen en niet heel veel weggegeven. Ik vind dat je hier moet winnen. Als dat niet lukt, dan moet je op die 1-1 spelen."

Janmaat was niet verbaasd over de 5-3-2-formatie waar bondscoach Guus Hiddink voor koos tegen Tsjechië. "Hij had daar goede redenen voor, want Tsjechië speelde met 'hoge' backs. En om het hen moeilijk te maken, hadden wij dan een extra man achterin", aldus Janmaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen