Hiddink 'witheet' en 'des duivels' na nederlaag

9 september 2014, 23:39

Bondscoach Guus Hiddink baalt behoorlijk van de EK-kwalificatienederlaag van Oranje in en tegen Tsjechië (2-1). De oefenmeester was zelfs zo boos, dat het ruim een half uur duurde voordat hij zich bij de camera van de NOS meldde.

"Ik moest mezelf even in bescherming nemen, want ik was des duivels", zei Hiddink. "Je mag in de laatste seconde nooit meer zo verliezen. Als je hier met 1-1 weggaat, dan is dat oké. Als je niet goed speelt, dan moet je de strijd aangaan en het niet zo dom weggeven. Daarover ben ik witheet."

Hiddink liet tijdens de eerste persconferentie van zijn tweede termijn als Oranje-bondscoach weten het succesvolle 5-3-2-systeem van Louis van Gaal niet door te zetten en in plaats daarvan te kiezen voor het traditioneel Nederlandse 4-3-3. Tegen Tsjechië koos hij toch voor het WK-systeem, nadat donderdag in een oefenwedstrijd tegen Italië kansloos met 2-0 werd verloren.

"Als je Tsjechië had geanalyseerd, dan weet je dat hun backs 'hoger' staan en hun vleugels naar binnen komen. Met drie centrale verdedigers kan je dat goed opvangen", vervolgde Hiddink. Nog voor rust schakelde Oranje terug op 4-3-3, omdat Tsjechië op dat moment met 1-0 leidde. Hiddink: "Dat was weliswaar een prachtgoal, maar dan moet je doorschakelen. En als je dan een gelijkspel hier kan pakken, dan moet je zorgen dat je deze eruit haalt."

Hiddink zag desondanks wel een lichtpuntje. "Normaal kan ik redelijk rustig en makkelijk terugkijken op een wedstrijd, maar dat is nu even wat moeilijker. Maar ik vond wel dat Memphis Depay een goede wedstrijd heeft gespeeld. Aan hem gaan we nog iets hebben in de toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen