Groep B: Cyprus stunt in Zenica, Bale redt Wales

9 september 2014, 23:51

Cyprus heeft in groep B van de voorronde van Euro 2016 voor een verrassing gezorgd, door te winnen bij WK-ganger Bosnië-Herzegovina. De manschappen van bondscoach Pambos Christodoulou zegevierden dinsdag met 1-2 in Zenica.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Bosnië. Vedad Ibisevic zette het thuisland al na zes minuten op 1-0. Demetris Christofi ontpopte zich daarna echter tot de grote kwelgeest van het Balkenland. De middenvelder van het Zwitserse FC SIon herstelde op slag van rust het evenwicht en tekende in de 73ste minuut voor de beslissende 1-2. Konstantinos Makridis leverde de eindpass bij het verlossende doelpunt. Miralem Pjanic kreeg in blessuretijd een uitgelezen mogelijkheid voor de 2-2, maar de speler van AS Roma miste een penalty.

Aan de hand van superster Gareth Bale ontsnapte Wales aan een blamage in en tegen Andorra. De Britten kwamen door een rake strafschop van Ildefons Lima al binnen zes minuten op achterstand in het dwergstaatje, maar Bale stelde met twee treffers orde op zaken. De speler van Real Madrid maakte in de 22ste minuut gelijk. Negen minuten voor tijd bepaalde hij de eindscore op 1-2.

België en Israël, eveneens ingedeeld in groep B, kwamen vanavond niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen