Tsjechië verslaat Oranje: "Ik ben heel blij, het is perfect"

10 september 2014, 08:44

Tsjechië was er dinsdagavond verantwoordelijk voor dat het Nederlands elftal tegen haar tweede nederlaag op rij aanliep en zodoende een valse start kende in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 in Frankrijk. Pavel Vrba, de bondscoach van de Tsjechen, was in de zevende hemel na de verrassende overwinning van zijn ploeg, die in de uiterste slotfase tot stand kwam.

"Ik ben heel blij met deze 2-1 overwinning, het is perfect. Het was niet gemakkelijk en daarnaast waren we een beetje gelukkig op het einde", sprak Vrba, die zijn vijfde wedstrijd als bondscoach van de Tsjechen beleefde. "We maakten een mooi doelpunt en dat heeft ons erg geholpen. In de tweede helft hebben we vooral afgewacht, het zou zelfmoord zijn om het spel op hun helft te laten afspelen", zo legde de Tsjechische bondscoach het tactische plan uit.

Uiteindelijk zorgde een treffer van Vaclav Pilar er in de blessuretijd voor dat de gelijkmaker van Stefan de Vrij niet tot een punt zou leiden. "We hebben geprobeerd om een succesvolle counter te plaatsen en pakten de bonus, in de vorm van het winnende doelpunt", glimlachte Vrba.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen