Belgische scheidsrechtersbaas hekelt conditieperikelen

10 september 2014, 11:46

De Belgische scheidsrechters Jérôme Efong Nzolo en Christof Virant kwamen maandag voor de tweede keer op rij niet door de fysieke testen heen. De intervaltest was te veel gevraagd voor de arbiters. Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen snapt er maar niets van, zo zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Of ik hen dit kwalijk neem? Ja", reageert de baas van de Belgische arbiters op het falen van Nzolo en Virant. "Ze wisten al  in juli dat de proeven op 8 september zouden plaatsvinden. Dit is echt een heel vervelende zaak. Zowel voor ons als voor hen. We verliezen twee scheidsrechters die we in elke wedstrijd konden inzetten", bromt Jeurissen. "De volgende fysieke proeven staan pas in 2015 geprogrammeerd. Ik ga ervan uit dat we die vastgelegde data volgen. Een uitzondering is niet aan de orde."

Fysioloog Werner Helsen nam de tests af bij de scheidsrechters. "Ze moeten 150 meter lopen in 30 seconden, waarna ze 35 seconden krijgen om 50 meter te wandelen. Daarna doen ze hetzelfde nog eens en dat is één van de tien rondes. Wanneer je één keer niet aan een bepaald punt bent wanneer het signaal klinkt, krijg je een waarschuwing. Bij een tweede keer heb je gefaald, wat het geval was bij Nzolo en Virant", legt hij tegenover Sporza uit. "Het verwondert mij dat er nog steeds mensen zijn die falen", aldus Helsen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen