Queens Park Rangers krijgt boete van 50 miljoen euro opgelegd

10 september 2014, 19:21

Slecht nieuws voor Queens Park Rangers. De club moet een boete van veertig miljoen pond (ongeveer vijftig miljoen euro) betalen aan de Football League, de tweede competitie van Engeland. QPR, inmiddels gepromoveerd naar de Premier League, krijgt die boete omdat de club zich niet hield aan de Financial Fair Play-regels.

De vereniging gaat wel in beroep, zo heeft het bij monde van voorzitter Tony Fernandes laten weten. "Of we de beslissing gaan aanvechten? Wat denk je zelf? Na alles wat ik met deze club hebt meegemaakt is 'vecht er tegen' mijn tweede naam", zegt hij strijdbaar. "Het is oneerlijk dat een club die net gedegradeerd is uit de Premier League, gelijk aan de salariseisen van het systeem moet voldoen. Het verschil in salarissen is onmogelijk te overbruggen. Er moet een langere periode plaatsvinden om salarissen aan te passen aan het lagere niveau."

Als de club van Leroy Fer besluit het bedrag niet te betalen, dan wordt QPR niet meer toegelaten tot de Football League. In dat geval zullen de Londenaren bij degradatie uit de Premier League aan de slag moeten in de onderste regionen van het Engelse voetbal. QPR leed vorig seizoen zo'n tachtig miljoen euro verlies.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen