Gemeente Waalwijk bewijst RKC wederom een dienst

11 september 2014, 08:21

De gemeente Waalwijk zet zich behoorlijk in voor RKC Waalwijk. Nadat het eerder al voor de tweede keer in vijf jaar de ondergang van de club voorkwam met het aflossen van een lening en het verlagen van de stadionhuur, ziet het nu af van het recht op een percentage (acht procent) van de  transferopbrengsten van de gedegradeerde club.

Dat is dus goed nieuws voor RKC, dat gek genoeg al haar transferopbrengsten naar externe partijen ziet gaan. "Dat dateerde nog uit de periode dat we bijna failliet waren. De club heeft rare sprongen gemaakt. Ook spreken we met de Belastingdienst, met onze hoofdsponsor Mandemakers en de investeringsgroep Bajeur. Die laatste heeft tot op heden de andere 92 procent van de transferrechten in handen. Deze groep bestaat veelal uit vrienden van de club, die ook altijd hebben meegedacht met RKC, maar het is een ongezonde situatie dat RKC in principe niks verdient aan een uitgaande transfer. Het is het eerste puzzelstukje, maar het is een begin", stelt algemeen directeur Remco Oversier tegenover VI.

De Waalwijkse club verwacht dat de KNVB niet moeilijk zal doen over deze constellatie: "De gemeente Waalwijk heeft alle Europese regels bekeken, wij hebben directe lijnen met de KNVB. Het is ook niet zo dat we geld krijgen van de gemeente. Het enige wat men tracht is van RKC een gezonde club te maken. Nu is het overleven, vervolgens moeten we wat meer vet op de botten zien te krijgen.", aldus Oversier, die met RKC voor de huur van het stadion nu 342.500 euro in plaats van 450.000 euro betaalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen