KNVB evalueert met Hiddink: "Geen speciaal spoedoverleg"

11 september 2014, 08:52

De KNVB gaat de twee interlands van het Nederlands elftal tegen Italië (2-0 verlies) en Tsjechië (2-1 verlies) evalueren met bondscoach Guus Hiddink. Dat gebeurt tijdens een regulier overleg en is de normale gang van zaken, benadrukt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. De eerste twee wedstrijden van het nieuwe Oranje-tijdperk gingen verloren, waardoor er werk aan de winkel is voor onze nationale ploeg.

"We gaan niet speciaal spoedoverleg inlassen omdat er is verloren. Ook met Bert van Marwijk en Louis van Gaal werd de meest recente interlandperiode altijd nabesproken. We doen dat met een trio: de bondscoach, de technisch manager (Jelle Goes, red.) en ik", laat Van Oostveen optekenen in het AD.

Hiddink heeft ook geen behoefte aan een soort van crisisberaad. "Het wordt ook geen meeting met een speciaal karakter of zo", aldus de bondscoach, die zoekende is en tussen de twee interlands van systeem veranderende. "We hebben na de wedstrijd tegen Italië tegen de spelers gezegd dat 4-3-3 in principe het uitgangspunt is in wedstrijden, maar dat 5-3-2 of 3-5-2 ook kan wanneer ons dat goeddunkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen