Schalke 04 wil Huntelaar tot einde carrière vastleggen

11 september 2014, 09:34

Horst Heldt, de technisch directeur van Schalke 04, liet vorige week al weten dat hij vertrouwen heeft in een langer verblijf van Klaas-Jan Huntelaar bij de club ui de Bundesliga. Schalke-baas Clemens Tönnies doet er nog een schepje bovenop in Sport Bild. Hij zegt dat Die Königsblauen de Nederlandse spits willen binden tot het einde van zijn voetbalcarrière. "Dat is onze wens, maar Klaas moet overwegen of hij dat ook wil en of hij niet iets anders van plan is."

De verbintenis van Huntelaar bij Schalke loopt volgend jaar zomer af. De 31-jarige spits heeft bij zijn contractverlenging in 2012 een flinke salarisverhoging gekregen, waardoor geld volgens Tönnies niet het probleem zal zijn bij een nieuw contractvoorstel: "Ik denk niet dat het een kwestie van geld is, het gaat ook om het sportieve perspectief", zegt de baas van de club uit Gelsenkirchen.

Schalke is bezig met het opstellen van een nieuwe contractaanbieding, stelt Heldt: "Er zijn momenteel geen lopende gesprekken, maar we zullen in de komende weken om tafel gaan met zijn management. Beide partijen hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan", verzekert de technisch directeur, die zich afgelopen week al buitengewoon positief uitliet over Huntelaar: "Er bestaat geen twijfel over het feit dat hij een echte topspeler is. Bovendien is hij een rolmodel. Hij is ambitieus, vastberaden en heeft veel honger naar successen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen