Blind kijkt uit naar nieuwe samenwerking met Van Gaal

11 september 2014, 19:49   Bijgewerkt: 11 september 2014, 23:32

Daley Blind trainde donderdag voor het eerst mee bij Manchester United en werd na afloop gepresenteerd bij de ploeg van trainer Louis van Gaal. De Nederlandse coach is voor Blind een belangrijke factor geweest om naar Manchester te verhuizen. "Ik kijk ernaar uit weer samen met hem te werken", aldus Blind, die Van Gaal als bondscoach in de afgelopen twee jaar intensief meemaakte.

"Hij is erg strikt en direct in wat hij wil", vertelde Blind over Van Gaal. "De spelers moeten precies doen wat het beste is om wedstrijden te winnen. Hij bereidt zich voor elke wedstrijd heel goed voor en tijdens het WK kwamen bijna al zijn voorspellingen uit. Tijdens dat WK en de kwalificatiewedstrijden daarvoor gaf de manager mij enorm veel vertrouwen."

Gevraagd naar zijn favoriete positie, liet Blind weten geen voorkeur te hebben. "Ik kan als linksback en als middenvelder spelen. Het is aan de manager om te bepalen waar ik moet spelen, maar ik zal altijd mijn uiterste best doen."

Van Gaal kon Blind nog geen basisplaats beloven voor zondag in de thuiswedstrijd tegen Queens Park Rangers. "Maar ik ben altijd bereid om jonge spelers een kans te geven. Die kans moeten ze dan wel grijpen. Dat kan ik niet voor hen doen, dat moeten ze zelf doen. De mogelijkheden zijn er in elk geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen