'Van Basten stopt per direct als coach van AZ'

12 september 2014, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt erop dat het AZ-hoofdstuk in de carrière van Marco van Basten een triest einde krijgt. De coach heeft zijn taken bij de Alkmaarse club per direct neergelegd, zo meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De voormalig topspits blijft mogelijk wel als technisch adviseur verbonden aan AZ. De honneurs worden voorlopig waargenomen door Alex Pastoor, de assistent van de vertrokken hoofdcoach.

Van Basten werd de afgelopen tijd geplaagd door hartkloppingen, die tot stand kwamen door zijn privésituatie. De oefenmeester van AZ meldde zich een aantal weken geleden ziek. Hij belandde in de ziektewet en werd onderworpen aan nader onderzoek. Aanvankelijk zou Van Basten, wiens vader in juli overleed, zijn werkzaamheden na het komend weekend hervatten.

De oefenmeester tekende afgelopen zomer een tweejarige verbintenis bij AZ. Vorig seizoen stond hij aan het roer bij sc Heerenveen. De 49-jarige Van Basten begon zijn loopbaan als trainer als bondscoach van het Nederlands elftal. Na zijn periode bij Oranje (tussen 2004 en 2008) werd hij de coach van Ajax.

Technisch directeur Earnest Stewart betreurt de situatie, zo geeft hij aan tegen de NOS. Volgens hem is het bericht over stoppen van de trainer nog wel voorbarig. AZ treedt na de wedstrijd van komend weekend met een officiële verklaring naar buiten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen