AZ ontkent vertrek trainer Van Basten: "Het is niet waar"

12 september 2014, 09:04   Bijgewerkt: 12 september 2014, 09:38

Vrijdagochtend bracht De Telegraaf naar buiten dat Marco van Basten per direct zijn werkzaamheden als coach van AZ heeft neergelegd, maar het is nog maar de vraag of dat inderdaad zo is. Earnest Stewart, de technisch directeur van AZ, ontkende het vertrek van de coach met klem tegenover AD Sportwereld: "Ik kan dat niet bevestigen, want het is niet waar."

Stewart is momenteel op vakantie in de Verenigde Staten en spreekt het weggaan van de trainer dus tegen. "De wil om met elkaar door te gaan is er van beide kanten nog steeds", zegt de technisch directeur van AZ tegen VI. Ook Perry Overeem, de zaakwaarnemer van Van Basten, liet in een eerste reactie weten dat de berichtgeving 'te voorbarig' is. "Hij gaat volgende week weer aan het werk."

Toch lijkt het nieuws niet zomaar uit de lucht te komen vallen. Stewart bevestigde namelijk wel dat er maandag een gesprek zal plaatsvinden, waarin de toekomst van Van Basten bij AZ besproken wordt. De coach zit al een aantal weken thuis en in de ziektewet, wegens hartkloppingen. Het overlijden van zijn vader in juli zou ten grondslag liggen aan de gezondheidsproblemen van de voormalig topspits.

Voorlopig worden de honneurs waargenomen door Alex Pastoor, de assistent van Van Basten. Hij zou ook de beoogde opvolger zijn van de vertrokken coach. Dennis Haar, die onlangs het hoogste trainersdiploma haalde, moet hem gaan assisteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen