"Racisme is een groot probleem in de voetbalwereld"

12 september 2014, 11:07

Elimane Coulibaly werd onlangs racistisch bejegend door de fans van zijn eigen club KV Oostende, De 34-jarige aanvaller vindt het onbegrijpelijk dat zoiets nog kan gebeuren in de voetbalwereld: "Ik word er triest van. Racisme is een groot probleem in de voetbalwereld, maar iedereen zwijgt."

De speler van Oostende begrijpt dat er veel druk bij het leven als een prof komt kijken en dat je tegen kritiek moet kunnen, maar vindt het racisme-incident veel te ver gaan: "Tijdens de wedstrijd had ik het niet door, maar toen ik het achteraf hoorde werd ik heel triest. Vroeger kreeg ik veel te maken met racisme, maar ook in de eerste klasse is het een groot probleem. Meer zelfs dan vroeger", waarschuwt Coulibaly.

"De scheidsrechters treden er ook niet tegen op. Ik begrijp dat ze niet alles kunnen horen, maar wel als een speler zoiets komt melden", vervolgt de ervaren aanvaller, die maar niet kan begrijpen dat er anno 2014 nog sprake is van racisme: "Ik heb zelf al zo veel gehoord en gezien. De gek die roept is eigenlijk niet het ergste. Diegenen die rond hem staan en ermee lachen, die moedigen het aan. Dat dit soort praktijken nog bestaan in 2014, is echt jammer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen