Robben blikt terug: "Heb een heel hoog niveau bereikt"

12 september 2014, 11:48

Arjen Robben was op het WK in Brazilië zonder twijfel de man waar het om draaide bij het Nederlands elftal. Onder aanvoering van de flankenflitser van Bayern München sloot Oranje het WK met een derde plaats af. Ook in Beieren was Robben de afgelopen maanden van onschatbare waarde. De Nederlander beseft dat hij beter is dan ooit tevoren: "Ik heb een heel hoog niveau bereikt."

De dertigjarige Robben is in de vorm van zijn leven. Niet alleen zijn prestaties zijn formidabel, hij lijkt zich ook uitstekend te voelen. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik me heel goed voel. Dat zie je op het veld terug. Heel belangrijk is dat ik lichamelijk in goede conditie ben. Dankzij het feit dat ik maandenlang fit ben geweest kwam ik in het ritme. Daar ben ik zeer tevreden over. Het niveau dat ik haalde was echt hoog."

De WK-uitblinker van Oranje voelt zich gewaardeerd. "Ik voel respect voor mijn prestaties en vertrouwen in mijn kunnen. Maar het betekent allemaal niet dat ik er al genoeg van heb. Ik denk dat ik, na mijn enorme groei in Beieren, nog altijd stappen kan maken", aldus Robben, die tijdens het toernooi in Brazilië tot een leider uitgroeide: "Ik ben blij als ik jonge spelers verder kan helpen en als ik ben belangrijk voor het team. Misschien glipt het er een beetje in als je ouder wordt. Dan krijg je een nieuwe rol."

Ten grondslag aan de grote wederopstanding van Robben lijkt de Champions League-finale in 2013 te liggen. Daarin maakte hij het beslissende doelpunt tegen Borussia Dortmund. "Dat is zeker één van de redenen van mijn goede vorm. Toen coach Pep Guardiola naar Bayern kwam zei hij tegen mij: 'Je hebt je klasse bewezen, vergeet dan niet te genieten, denk aan je zelfvertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen