Jong Oranje treft Portugal in play-offs EK 2015

12 september 2014, 14:30

Jong Oranje staat een zware opdracht te wachten in de play-offs voor het EK 2015, dat in Tsjechië georganiseerd zal worden. De loting in het Zwitserse Nyon heeft de Nederlandse talenten aan Portugal gekoppeld.

Het was voorafgaand aan de loting al duidelijk dat Jong Oranje een hoog aangeschreven tegenstander zou moeten bedwingen. Het kon tegenover Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal of Denemarken komen te staan. De Portugezen kwamen uiteindelijk dus uit de koker voor de ploeg van coach Adrie Koster.

Nederland begint met een thuiswedstrijd aan de play-offs. Het tweeluik met Portugal wordt gespeeld tussen 8 en 14 oktober. De winnaar krijgt een ticket voor het toernooi dat volgend jaar juni in Tsjechië plaatsvindt. De loting voor het EK staat op 6 november gepland, in Praag.

Jong Oranje kwam in pot 2 terecht bij de loting, omdat het haar status als groepswinnaar vrij knullig weggaf in de laatste twee duels in de kwalificatiereeks. Tegen Jong Georgië en Jong Slowakije werd met 0-1 verloren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen