'Zakelijk en volwassen' PSV op jacht naar twaalf op rij

12 september 2014, 15:06

Is PSV in staat om haar reeks zonder averij over het weekend heen te tillen? De Eindhovenaren rijgen de zeges in het nog prille seizoen aaneen en gaan zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle, de winnaar van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Coach Phillip Cocu en de zijnen gaan, met vorig seizoen meegenomen, voor de twaalfde overwinning op rij in officieel verband.

PEC Zwolle, NAC Breda (tweemaal), St. Pölten (tweemaal), Willem II, NAC Breda, Shakhtyor Soligorsk (tweemaal), Ajax en Vitesse werden achtereenvolgens aan de zegekar gebonden door PSV. Het gaat de Eindhovenaren voor de wind. "Vergeleken met vorig jaar spelen we iets volwassener en zakelijker. Dat vind ik positief. Het resultaat is belangrijker geworden", zegt Cocu op PSV.nl. "Er is nog wel wat werk aan de winkel", vindt hij.

"Ons positiespel kan beter en we geven nog te veel kansen weg. Ondanks dat ben ik op dit moment tevreden. We zijn alleen nog niet zo stabiel dat we kunnen zeggen dat een uitwedstrijd geen probleem mag zijn", vervolgt Cocu, die veel respect heeft voor PEC Zwolle, de opponent van zaterdag: "Met de financiële middelen die PEC heeft, doen ze het echt uitstekend. Ze zijn goed aan de competitie begonnen en zijn vooral in eigen huis erg sterk. Het is een voetballende ploeg met veel creatieve spelers. Het zal daarom een lastige wedstrijd worden."

Desalniettemin telt alleen de zege voor PSV, benadrukt Cocu. De keuzeheer zag alle spelers met interlandverplichtingen heelhuids terugkeren: "De internationals hebben geen fysieke ongemakken. Ze zijn fit teruggekeerd en ondanks dat de internationale resultaten niet geweldig waren, zijn ze allemaal inzetbaar. Bovendien is het voor hen lekker om terug te keren bij een club die bezig is aan een goede serie."

Aanwinst Nicolas Isimat-Mirin behoort tot de Eindhovense selectie, Stijn Schaars (knie) en Abel Tamata (middenvoetsbeentje) ontbreken nog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen