CBV-voorzitter wil betere mentale begeleiding

12 september 2014, 16:48

Gerard Marsman, voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), vindt dat er meer gekeken moet worden naar de mentale toestand van voetbalcoaches. Hij reageert daarmee op de situatie rond AZ-coach Marco van Basten, die al een tijdje thuis zit vanwege hartkloppingen.

"Onze opleiding voorziet in veel dingen, maar omgaan met druk en stress leer je vooral in de praktijk", zegt Marsman tegen de NOS. "Ons advies is: het is verstandig als je dingen deelt met mensen om je heen. Dat kan een vriend of collega zijn, maar ook een personal coach of je partner. Als je onder druk staat, moet je zorgen dat je niet geïsoleerd raakt."

"Het idee bij veel mensen in het voetbal is vaak nog steeds: je gaat niet te koop lopen met je mentale begeleiding. Maar je ziet toch dat het steeds meer uit de taboesfeer komt. Vijf jaar geleden was het 'not done' om een personal coach te hebben. Nu is dat veel normaler. Of het nu een oudere voetbalcoach is, een professional of een familielid. Het is gewoon een kwestie van goed voor jezelf zorgen, er professioneel mee omgaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen