Rutten geniet van drukke weken bij Feyenoord

12 september 2014, 17:07

Aangezien Feyenoord zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League, speelt de Rotterdamse club in de komende maanden vrijwel elke week twee keer. Coach Fred Rutten maakt zich daar niet druk over. Integendeel.

"Prachtig, toch?", glimlacht Rutten op Feyenoord.nl. "Zowel voor mij als de spelers is het geweldig om in zo'n cyclus te mogen werken. Het spelen van veel wedstrijden in korte tijd is normaal gesproken makkelijker voor een team dat op elkaar ingespeeld is. De praktijk heeft de afgelopen tijd uitgewezen dat wij dat nog niet zijn. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we daar stappen in gaan maken."

"Met de samenstelling van onze huidige selectie hebben we ingespeeld op een ritme van zowel competitie- als Europese wedstrijden", vervolgt Rutten. "We hebben de komende periode iedereen nodig. Dat vraagt ook een bepaalde acceptatie van spelers, als iemand een keer niet aan spelen toekomt. Dat hoort bij topvoetbal. Bovendien zijn de onderlinge verschillen in onze groep niet groot, in mijn optiek."

Feyenoord speelt zaterdag thuis tegen Willem II. Rutten: "Qua spel moeten we voortborduren op het duel met FC Twente (0-0, red.) en zorgen dat we na negentig minuten drie punten hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen