PEC Zwolle klaar voor PSV: "Qua ranglijst een echte topper"

12 september 2014, 21:23

In Zwolle strijden zaterdagavond de nummers één en drie van de Eredivisie tegen elkaar. PEC Zwolle neemt het in het eigen huis op tegen PSV, dat met twaalf punten uit vier wedstrijden aan de leiding gaat. Trainer Ron Jans kijkt uit naar de wedstrijd en is waakzaam voor de counters van de opponent.

"Qua ranglijst is het echt een topper", zegt Jans voor de camera's van zijn werkgever. De coach wil waken voor de omschakeling van PSV. "Het is geen ploeg die de tegenstander de wil helemaal oplegt en superieur is. Zij zijn echt heel goed in het slim spelen: compact verdedigen en er dan heel snel uit komen. Daarnaast hebben ze aantal spelers die voor de Nederlandse competitie top zijn: Memphis Depay voorop."

De aanvaller van PSV en Oranje zal in Overijssel te maken krijgen met Bram van Polen. De aanvoerder van De Blauwvingers sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Ik denk dat wij in het begin het spel moeten maken, omdat zij vooral heel sterk zijn in de omschakeling. Daar liggen ook onze kwaliteiten, maar wij zullen wat meer druk naar voren gaan zetten. Ik hoop op een open wedstrijd."

Bij PEC zullen Thomas Lam en Trent Sainsbury in de basis starten. Mustafa Saymak en Maikel van der Werff beginnen daardoor op de bank. Doelman Warner Hahn krijgt direct een basisplaats. "Hij heeft maar twee trainingen meegedaan, maar hij gaat gewoon het diepe in. Geen enkel probleem", aldus Jans.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen