Arsenal en Manchester City delen punten na fraai voetbalgevecht

13 september 2014, 15:40   Bijgewerkt: 13 september 2014, 16:13

Arsenal en Manchester City hebben allebei één punt overgehouden aan een bloedstollend wedstrijd in Londen. De bezoekers kwamen via Sergio Agüero op voorsprong, maar zagen The Gunners langszij komen door doelpunten van Jack Wilshere en Alexis Sánchez. In de slotfase bepaalde Martin Demichelis de eindstand met een kopbal op 2-2.

Arsenal kwam sterk uit de startblokken en overvleugelde de bezoekers in het eerste halfuur. Dat leidde na tien minuten tot een grote kans, voor nieuwkomer Danny Welbeck. De van Manchester United overgekomen spits kreeg de bal uit het niets voor de voeten en wilde het op fraaie wijze afmaken, maar zag zijn stiftbal op de paal eindigen.

Het was in een fase dat Arsenal eigenlijk een goal had verdiend, maar niet goed met de kansen omsprong. Tegenstander City deed dat wel en maakte in de 31ste minuut de 0-1. Na een fraaie counter tikte Sergio Agüero van dichtbij binnen op aangeven van Jesus Navas, die de bal op een presenteerblaadje afleverde.

Na rust kwam dan toch de gelijkmaker van Arsenal. In de 63ste minuut brak Jack Wilshere de ban met een prachtige goal na een mooie actie in het strafschopgebied. De middenvelder bleef oog in oog met Joe Hart koel en wipte de bal in het doel. De 1-1 was een opsteker voor Arsenal, dat daarna doordrukte. Tien minuten later schoot Alexis Sánchez de bal met een uitstekende volley overtuigend tegen de touwen: 2-1.

Genoeg voor de zege bleek het echter niet. Tien minuten voor tijd bezorgde Martin Demichelis de bezoekers een punt door een uit een hoekschop raak te kopen. Daarna was Manchester City nog enkele keren dichtbij een treffer, maar een winnaar kwam er niet meer.