Dortmund snel klaar met Freiburg, Bayern wint ook

13 september 2014, 17:31

Borussia Dortmund en Bayern München hebben vanmiddag (zaterdag) gedaan wat ze moesten doen. Dortmund rekende thuis eenvoudig af met SC Freiburg: 3-1. Bayern München pakte ook het volle pond in de derde speelronde van de Bundesliga. De kampioen won thuis met 2-0 van VfB Stuttgart.

Dortmund begon uitstekend aan het duel en kwam na 34 minuten op voorsprong. Aanvaller Adrian Ramos scoorde op aangeven van Kevin Grosskreutz. Niet veel later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. De terugkeerde Shinji Kagawa liet de 80.000 man juichen en besliste de wedstrijd door de 2-0 te maken. Na rust scoorde Pierre-Emerick Aubameyang de derde van de middag. De invaller stond koud in het veld en gooide het duel in het slot. Freiburg scoorde nog wel tegen via Oliver Sorg, maar de zege van de equipe van Jürgen Klopp kwam niet meer in gevaar.

Net als Dortmund pakte ook Bayern München de drie punten. In eigen huis werd Stuttgart zonder al te veel problemen opzij gezet. Mario Götze brak na 27 minuten de ban met een droge knal, invaller Frank Ribéry luisterde zijn rentree op met een doelpunt en besliste het duel in de 85ste minuut. De geblesseerde Arjen Robben zat niet bij de selectie van de regerend kampioen.