Pellè schenkt Saints zege, hattrick Diego Costa bij Chelsea

Ger
13 september 2014, 18:08   Bijgewerkt: 13 september 2014, 19:02

Trainer Ronald Koeman heeft met Southampton de tweede opeenvolgende zege in de Premier League geboekt. Voor eigen publiek werd Newcastle United met overtuigende cijfers verslagen: 4-0. Graziano Pellè nam een hoofdrol voor zijn rekening. Diego Costa was op zijn beurt de uitblinker bij Chelsea tegen Swansea City.

Pellè hielp The Saints tegen Newcastle aan de eerste twee doelpunten. De oud-Feyenoorder opende de score al in de zesde minuut door een voorzet van Ryan Bertrand raak te koppen. Op aangeven van Dusan Tadic, voormalig speler van FC Groningen en FC Twente, verdubbelde de Italiaan de marge in de negentiende minuut. Jack Cork was in de tweede helft verantwoordelijk voor het derde doelpunt. Morgan Schneiderlin zorgde voor het toetje. Bij Newcastle stonden drie Nederlanders in de basis: Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita. Southampton had in de vorige speelronde gewonnen bij West Ham United (1-3).

Diego Costa hielp Chelsea met een hattrick langs Swansea City: 4-2. De bezoekers uit Wales waren nog wel op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van John Terry. Op slag van rust zorgde Diego Costa voor de gelijkmaker. Tien minuten na de pauze produceerde de Spanjaard zijn tweede treffer van de middag. Weer tien minuten later voltooide hij zijn hattrick. Loïc Rémy hielp de lijstaanvoerder aan de 4-1. Swansea scoorde nog tegen via Jonjo Shelvey. Door de overwinning zijn de Londenaren als enige nog zonder puntenverlies in de Premier League.

Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm vanaf de bank toekeek, verspeelde in de slotfase een zege bij Sunderland: 2-2. De ploeg van Patrick van Aanholt pakte een puntje door een eigen doelpunt van Harrry Kane in 82ste minuut. Voor Tottenham scoorden Nacer Chadli en Christian Eriksen.