Mourinho prijst hattrick-held Diego Costa: "Niet normaal"

14 september 2014, 10:29

Diego Costa beleeft een uitstekend start bij Chelsea. De Spaanse aanvaller scoorde tot dusver al zeven maal in vier optredens voor zijn nieuwe werkgever. José Mourinho, de manager van The Blues, is verheugd met de prestaties van de Spaans international, die ruimschoots bewees hersteld te zijn van de hamstringblessure die hij tijdens de interlandonderbreking opliep. Zaterdag maakte hij een hattrick tegen Swansea City (4-1 winst).

Bijna 40 miljoen moest Chelsea betalen voor Costa, maar de Spanjaard betaalt deze som tot dusver uit op het veld. "Als het team goed speelt, dan moet hij scoren", sprak Mourinho eerst tamelijk nuchter. Vervolgens stelde de Portugees dat de zomeraanwinst de verwachtingen overtreft: "Zeven doelpunten in vier duels is meer dan goed. Hij levert veel bijdragen, als hij doorgaat met scoren. Zo kunnen we ver komen."

"Hij verrast me, aangezien zeven uit vier niet normaal is", vervolgt Mourinho. "Hij voelt zich op zijn plek in dit team, het type spits dat hij is past ook goed bij ons. We hebben niet voor niets zo lang op hem gewacht", doelt de Portugese manager op het zomerse aantrekken van Diego Costa, nadat Chelsea anderhalf jaar wachtte met het halen van een nieuwe spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen