Schreuder: "Tevreden, maar genoeg verbeterpunten"

14 september 2014, 15:03

Heel overtuigend was het niet, maar FC Twente trok zaterdagavond een 2-1 thuisoverwinning op Go Ahead Eagles over de streep. Alfred Schreuder, de coach van de Tukkers, is tevreden, maar beseft wel dat er nog genoeg werk aan de winkel is. In het bijzonder was de trainer content met Jesus Corona, die de kans kreeg tegen de Eagles.

"In balbezit hadden we in de eerste helft weinig problemen. Alleen het tempo moest wat hoger. We hadden moeite met drukzetten op de verdediging van Go Ahead Eagles. Daardoor kwamen ze een paar keer goed onderuit. We vergeten dan door te lopen en de ruimtes klein te maken. In de tweede helft vond ik dat beter gaan. Zij moesten daardoor sneller de lange bal spelen", zo analyseert Schreuder de wedstrijd in een notendop, op het digitale thuis van Twente.

Alleen de drie punten tellen uiteindelijk, weet Schreuder: "We zijn tevreden met het resultaat. Het veldspel kan beter, maar ik zie ook veel goede dingen. Verdedigend en storend voorin moet het beter. Er zijn nog genoeg verbeterpunten. Dat zullen de tegenstanders ook zien. We moeten daarin agressiever zijn. Ik ben vooral tevreden met Jesus Corona. Hij heeft het vandaag prima gedaan. Hij was bij alle doelpunten betrokken en een strafschop geforceerd. Daar zijn we heel blij mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen