Blind wint eenvoudig bij debuut voor Manchester United

14 september 2014, 18:55   Bijgewerkt: 15 september 2014, 00:07

Manchester United lijkt het lek boven te hebben. De ploeg van trainer Louis van Gaal speelde zondag alleraardigst en rekende in eigen huis overtuigend af met promovendus Queens Park Rangers. Angel di Maria, die voor het eerst op Old Trafford te bewonderen was, was de grote man aan Manchester-zijde.

Van Gaal liet Daley Blind en Marcos Rojo hun basisdebuut maken voor United, maar hield Radamel Falcao aanvankelijk op de bank. De Oranje-international, die overkwam van Ajax, draaide soepel mee in het positiespel van de thuisploeg. Ook Robin van Persie had een basisplaats tegen de ploeg van Leroy Fer, die in Manchester eveneens aan de aftrap stond. De hoofdrol was echter niet voor één van de drie Nederlanders, maar voor een Argentijn.

Di Maria opende in de 24e minuut de score uit een vrije trap van ver, die door niemand werd beroerd en doelman Green zodoende verraste. Tien minuten later was hij ook bij de 2-0 betrokken door de bal af te geven aan Wayne Rooney, die op zijn beurt weer Ander Herrera vond. Het derde doelpunt werd kort voor rust gemaakt door Rooney zelf, die in de korte hoek binnen schoot. De aanvoerder staat nu op 175 Premier League-goals, evenveel als Thierry Henry, tot zondag in z'n eentje de nummer drie op de eeuwige topscorerslijst in de Premier League.

Na een uur werd het ook nog 4-0 en wederom was Di Maria betrokken. De uitblinker vond Juan Mata, die de bal op de rand van het strafschopgebied ontving en hard uithaalde. In de laatste twintig minuten mocht ook Radamel Falcao zijn opwachting maken. De Colombiaan kreeg nog een grote kans na een schot van Blind, maar zag zijn rebound door Green gesmoord worden.

Na twee gelijke spelen en een nederlaag pakten Van Gaal en United daardoor eindelijk hun eerste overwinning. Met vijf uit vier doen The Mancunians bovendien hun intrede in het linkerrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen