Cocu: "Blessure vervelend voor het elftal en Depay zelf"

15 september 2014, 22:34

PSV-trainer Phillip Cocu baalt natuurlijk van de blessure van Memphis Depay, die zeker zes weken aan de kant staat met een scheur in zijn liesspier. "Dat we Memphis voor een behoorlijke periode kwijt zijn, is een aderlating", aldus Cocu op de website van de Eindhovenaren. "Het is heel vervelend voor ons elftal en voor hem persoonlijk ook."

Cocu verwacht dat Depay het ook mentaal zwaar zal hebben. "Ik denk dat het de eerste keer is dat hij een blessure heeft waardoor hij er wat langer uit ligt, dus daar moet hij ook op een bepaalde manier mee omgaan. Maar goed, hij moet eerst honderd procent herstellen en daarna weer vol aan de bak gaan."

Bij een dergelijke blessure is de hersteltijd zes tot acht weken. "Memphis is wel een explosieve speler dus de spieren moeten weer goed aansterken. Aan de andere kant is het ook een jonge speler. We zullen dus heel zorgvuldig met zijn blessure omgaan."

Cocu heeft drie opties om de geblesseerde linksbuiten te vervangen. "Locadia heeft er gespeeld, Jozefzoon kan goed op de vleugels uit de voeten en Guarduado kan vals aan de linkerkant spelen. Met die drie moeten we het in principe kunnen opvangen. Al hangen de keuzes natuurlijk ook af van de tegenstander, en de zwaktes van die ploeg. We zullen het dus week in week uit bekijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen