Champagne gaat officieel de strijd aan met Blatter

16 september 2014, 00:13

Jérôme Champagne heeft zich maandag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De Fransman is daarmee de eerste die de al sinds 1998 aan het roer staande Zwitser Sepp Blatter formeel uitdaagt voor de komende verkiezingen voor de belangrijkste functie bij de wereldvoetbalbond. Champagne kondigde het nieuws maandagavond op zijn eigen website aan.

"De aankomende 10 jaar worden cruciaal voor het voetbal en FIFA. Met veranderingen moeten we verder komen dan waar we nu zijn", schrijft hij.

Champagne uitte zich de laatste maanden kritisch over de huidige koers van het mondiale voetbal. Zo sprak hij zijn afschuw uit over de toenemende invloed van steenrijke investeerders. Ook riep Champagne de FIFA op om een moderner en transparanter beleid te voeren, met meer inspraak voor spelers en clubs.

De nu 56-jarige Champagne trad in 1998 in dienst bij de FIFA, nadat hij in de jaren daarvoor lid was geweest van het organisatiecomité van het WK voetbal 1998 dat in zijn vaderland werd gespeeld. Champagne bekleedde binnen de FIFA diverse functies en verliet de wereldvoetbalbond eind 2010.

De verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA zijn voor volgend jaar mei uitgeschreven

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen