De Telegraaf claimt 'draai in Van Basten-soap'

16 september 2014, 08:17   Bijgewerkt: 16 september 2014, 10:45

Vorige week opende De Telegraaf met het nieuws dat er snel aangekondigd zou worden dat Marco van Basten zou stoppen als coach van AZ. Het dagblad bleek het niet bij het rechte einde te hebben, aangezien de Alkmaarse club maandagavond naar buiten bracht dat de oefenmeester vandaag op het trainingsveld zal terugkeren. Daags na deze aankondiging spreekt het dagblad over een 'draai in de Van Basten-soap'.

Voor De Telegraaf was het officiële statement over de terugkeer van de trainer een 'onverwachte wending'. Het dagblad claimt dat dit aanvankelijk niet de bedoeling was en baseert dat op de activiteiten die AZ achter de schermen ondernam. Bovendien stelt het medium dat er niets over de rol functie van Van Basten gezegd werd in de aankondiging van maandagavond, waardoor het volgens hen niet uitgesloten is dat hij inderdaad stopt als trainer, maar wellicht een andere functie gaat bekleden.

Van Basten was vanwege hartkloppingen een aantal weken absent bij AZ. De Telegraaf maakte kenbaar dat de clubleiding van de Alkmaarders alternatieve plannen had gemaakt, waarbij assistent Alex Pastoor naar voren zou worden geschoven als opvolger van Van Basten. De hoofdcoach zou eventueel een rol als technisch adviseur kunnen vervullen.

De tekst die in het dagblad gepubliceerd zou worden werd naar AZ gestuurd. Technisch directeur Earnest Stewart ontkende de berichtgeving vervolgens met klem. "Feitelijke onwaarheden", stelde hij. De Telegraaf claimt dat het artikel voor onrust zorgde, omdat Van Basten niet op de hoogte zou zijn geweest van de plannen van AZ. Zondag en maandag werd er vergaderd in Alkmaar, waar de medische staf de trainer groen licht gaf om zijn werkzaamheden te hervatten.

Om 10.00 uur vindt er een persconferentie plaats bij AZ, waarin tekst en uitleg gegeven wordt door Van Basten zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen