Beenhakker: "Ik was direct voetbalverliefd op Zlatan"

16 september 2014, 08:49

Woensdagavond staat er voor Ajax een prachtig affiche op het menu in de Champions League. Het ontvangt Paris Saint Germain in de Amsterdam ArenA. Het is een weerzien tussen Ajax en Zlatan Ibrahimovic, die een aantal jaren geleden furore maakte in het shirt van de Amsterdammers. Leo Beenhakker is een fan van de Zweedse wereldster.

"Ik klink misschien als een ouwe, sentimentele zak, maar ik was direct voetbalverliefd op die jongen", stelt Beenhakker in gesprek met De Telegraaf. Hij plukte Ibrahimovic, als technisch directeur van Ajax, op negentienjarige leeftijd weg bij Malmö FF. "Na een tip van de Scandinavië-scout van Ajax John Steen Olsen."

"Ik zag Zlatan tijdens de winterstop 2000/'01 één keer aan het werk tijdens het trainingskamp in La Manga en na een uurtje was ik er helemaal uit", vertelt Beenhakker. "Na de training heb ik op hem gewacht en in het spelershotel een kop koffie met hem gedronken. Na dat gesprek dacht ik: God allemachtig, zeg. Er zat een grote, sterke gozer, die me recht in de ogen keek en wist wat hij wilde."

Het halen van Ibrahimovic was geen gemakkelijke klus, geeft Beenhakker aan. "Omdat er nogal een prijskaartje aan Zlatan hing. Hij moest tussen de acht en negen miljoen euro kosten en dat was heel veel geld voor een negentienjarige. Financieel directeur Jeroen Slop keek me aan en zei: waar gaat dit over? En algemeen directeur Arie van Eijden moest een rondje langs de commissarissen maken. Hij heeft wel honderd keer gevraagd: Leo weet je het zeker? Maar ik was nog nooit zo zeker geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen