Heracles wil geen rood op eigen tribunes tijdens derby

16 september 2014, 08:59

Komende zondag staat er met de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente weer een derby op het programma in de Eredivisie. In aanloop naar de clash tussen beide ploegen uit het Oosten van het land heeft Heracles aangekondigd dat het dragen van FC Twente-attributen op de eigen tribunes niet is toegestaan.

De Heraclieden hebben deze maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de orde bewaart blijft in het Polman Stadion. Er wordt gevreesd voor provocaties en een grimmige sfeer. "Deze vaak spectaculaire wedstrijd heeft alles in zich om een waar voetbalfeest te zijn. Om dit te bereiken is er met een afvaardiging van onze supportersverenigingen een aantal afspraken gemaakt over Twente-supporters op de hoofdtribune: het dragen van FC Twente shirts en petjes is niet toegestaan."

Heracles heeft lering getrokken uit de voorgaande jaren, toen er sprake was van provocerend gedrag en de gemoederen op de tribunes opliepen. "Hieronder wordt verstaan: sjaaltjes boven je hoofd bij een doelpunt, schreeuwen en/of gebaren naar het thuispubliek", legt de club uit Almelo uit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen