Van Basten doet stap terug bij AZ, Pastoor hoofdcoach

16 september 2014, 09:54   Bijgewerkt: 16 september 2014, 09:59

Marco van Basten keert, zoals maandagavond in een officieel statement werd aangekondigd, terug bij AZ. Hij zal echter niet de hoofdcoach van de Alkmaarders blijven. Hij doet op eigen verzoek een stapje terug en wordt assistent van Alex Pastoor. Dat meldt de club uit Alkmaar via de officiële kanalen. Zodoende zijn de rollen van de twee trainers in Alkmaar omgedraaid, nadat Van Basten hinder ondervond van hartkloppingen.

Van Basten domineerde de afgelopen week het nieuws, met de speculaties over zijn toekomst bij AZ. Hij heeft zelf besloten om als assistent verder te gaan en geeft daar tekst en uitleg over: "Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het vak van hoofdtrainer me steeds vaker fysiek en mentaal ongemakken bezorgt. Daarom heb ik besloten om eerlijk te zijn richting mezelf en AZ. Ik wilde graag in Alkmaar terugkeren op het trainingsveld, maar niet meer als hoofdcoach. Ik heb dan ook bij AZ deze wens uitgesproken en na uitgebreide gesprekken met AZ, Alex Pastoor en Dennis Haar, hebben we voor alle partijen een passende oplossing gevonden. Ik ben blij met mijn nieuwe rol, wat meer in de schaduw. Ik heb zin om op het veld met die jonge talenten aan de slag te gaan."

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart wilde Van Basten graag behouden en vindt het een prima oplossing: "Het is de afgelopen dagen gebleken dat Marco meer voelt voor een rol op de achtergrond. Voor ons was het schakelen na zijn mededeling, maar we hebben er daarna alles aan gedaan om hem te behouden. In de rol als assistent vinden wij hem ook uitermate geschikt. Hij kan met zijn ervaring onze jonge talenten de individuele aandacht geven die ze nodig hebben."

"Het was de nadrukkelijke wens van Marco om door te gaan met Alex Pastoor en Dennis Haar aan zijn zijde", vervolgt Stewart. "De rol van Alex als hoofdtrainer is door de recente ontwikkelingen een logisch gevolg. Daarover zijn we met hem in gesprek. Tot een definitief akkoord zijn we echter nog niet gekomen", geeft de directeur voetbalzaken van AZ aan.

Het nieuwe contract van Van Basten, als assistent-coach, loopt tot medio 2016. Komende zondag speelt AZ de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen