Pastoor: "Hoofdtrainer van AZ was altijd mijn doel"

Ger
16 september 2014, 12:30

Voor Alex Pastoor is een droom uitgekomen nu hij aan de slag mag als nieuwe hoofdtrainer van AZ. De geboren Amsterdammer schuift door in de technische staf na de beslissing van Marco van Basten om verder te gaan als assistent-coach.

"Ik heb hier weliswaar niet gespeeld, maar dit is toch mijn club. Ik heb in alle geledingen van de club gewerkt. Hoofdtrainer van AZ was altijd mijn doel", aldus Pastoor tegen de NOS. Hij begon zijn trainersloopbaan in 2001 bij de B-junioren van de Alkmaarders. Vier jaar later trok Pastoor met trainer Job Dragtsma naar Turkije om daar de jeugdopleiding op te zetten. Na een jaar keerde hij terug. Daarna volgden Heerenveen, als assistent van Gertjan Verbeek, en Feyenoord, waar hij als jeugdtrainer actief was.

Met zijn nieuwe club Excelsior promoveerde Pastoor vervolgens naar de Eredivisie. Daarna had hij ook bij NEC succes. Met de Nijmeegse ploeg haalde de oefenmeester direct de play-offs. In augustus 2013 werd hij ontslagen bij NEC, na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen. Via een korte periode bij Slavia Praag keerde hij deze zomer terug bij AZ.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen