Groep B: Real sloopt Basel, Liverpool ontsnapt

16 september 2014, 22:57   Bijgewerkt: 17 september 2014, 01:06

Real Madrid is de jacht op titelprolongatie in de Champions League overtuigend begonnen. De tienvoudig kampioen van Europa opende dinsdag de 2014/2015-editie van het miljoenenbal met een 5-1 thuiszege op FC Basel. Bij de rust gaf het scorebord in het Estadio Santiago Bernabéu al 4-1 aan. Eveneens in groep B ontsnapte Liverpool tegen het debuterende Ludogorets: 2-1.

Al binnen een kwartier lag de 1-0 erin voor Real Madrid, al had het daar wel de hulp van FC Basel voor nodig. Na een hakje van zomeraanwinst James Rodriguez kwam de bal bij Nacho terecht. Diens voorzet verdween via de borst van Basel-speler Marek Suchý in het Zwitserse doel (1-0).

Een kwartier later verdubbelde Real Madrid de voorsprong. Na een schitterende pass van Luka Modric lepelde Gareth Bale de bal over doelman Tomas Vaclík, waarna hij zelf het speeltuig over de doellijn liep. Nog geen minuut later was Bale aangever bij de 3-0 van Cristiano Ronaldo, die van dichtbij binnentikte.

Rodriguez tekende vijf minuten later, in de rebound van een gekeerd schot van Karim Benzema, voor de 4-0. FC Basel moest oppassen voor een enorm pak slaag, maar deze bleef uit. In de 38ste minuut deden de Zwitsers zelfs nog iets terug via Derlis González. De Paraguayaan scoorde met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied. In de tweede helft haalde Real de voet van het gaspedaal, maar in de slotfase werd het via Benzema nog wel 5-1.

Ludogorets bood Liverpool wel heel aardig partij. Pas in de 82ste minuut kwam de Engelse club op 1-0. Na een fraaie aanname rondde Mario Balotelli subtiel af met de buitenkant van zijn voet. Die goal alleen was niet genoeg voor de equipe van manager Brendan Rodgers. Dani Abalo bracht Ludogorets, dat in de tweede helft bij 0-0 al de paal had geraakt via Roman Bezjak, in de 91ste minuut op gelijke hoogte na een steekpass van Hamza Younès. Voldoende voor een Bulgaarse stunt was dat echter niet.