Groep C: zeges voor AS Monaco en Zenit

16 september 2014, 23:29   Bijgewerkt: 17 september 2014, 01:09

AS Monaco zag deze zomer sterkhouders James Rodriguez en Radamel Falcao vertrekken, maar toch is de Franse club met een overwinning teruggekeerd in de Champions League. De runner-up van het seizoen 2003/2004 vloerde dinsdag in het eigen Stade Louis II Bayer Leverkusen met 1-0. De andere wedstrijd in deze groep (C) was een prooi voor Zenit St. Petersburg. De Russen wonnen in Lissabon knap met 0-2 van Benfica.

Leverkusen had in en tegen Monaco de betere kansen, maar de Duitsers kregen de bal er niet in. De thuisclub toonde zich slagvaardiger in de afwerking. In de 61ste minuut maakte João Moutinho, na voorbereidend werk van Dimitar Berbatov, het enige en beslissende doelpunt in Zuid-Frankrijk. Bij AS Monaco bleef Maarten Stekelenburg op de bank.

Hetzelfde gold voor Ola John in de thuiswedstrijd van Benfica tegen Zenit St. Petersburg. De Nederlandse aanvaller zag de Portugezen op eigen veld met 0-2 verliezen van de Russen. Alle hoogtepunten hadden plaats in het eerste kwart van de ontmoeting.

In de vijfde minuut opende Hulk uit de tegenaanval de score. De Braziliaan stiftte de bal met links in het doel, langs keeper Artur. De sluitpost van Benfica werd in de achttiende minuut van het veld gestuurd vanwege het neerhalen van Danny, die hij daarmee een duidelijke scoringskans ontnam. Zijn vervanger, de ervaren Paulo Lopes (36), beging kort na zijn entree binnen de lijnen een pijnlijke fout. Lopes keerde een kopbal van Axel Witsel uit een hoekschop van Danny pas achter de doellijn, waardoor het duel in Lissabon al vroeg gespeeld was (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen