Groep D: Dortmund klopt Arsenal, Anderlecht geeft het weg

16 september 2014, 23:20   Bijgewerkt: 16 september 2014, 23:39

De topper in groep D van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Arsenal is geëindigd in het voordeel van de thuisclub. De Duitsers wonnen dinsdag in de eerste speelronde op het eigen Signal Iduna Park met 2-0 van de Engelsen. In dezelfde groep hielden Galatasaray en Anderlecht elkaar in Istanbul in evenwicht (1-1). De Belgen gaven in blessuretijd een voorsprong uit handen.

Een treffer net voor de rust en één er vlak na was voor Dortmund voldoende om Arsenal - verdiend - opzij te zetten. Ciro Immobile brak in de 45ste minuut de ban na een indrukwekkende solo vanaf eigen helft. Drie minuten na de doelwissel nam Pierre-Emerick Aubameyang de beslissende 2-0 voor zijn rekening. De aanvaller uit Gabon werd bediend door Kevin Großkreutz en kreeg een niet te missen kans door het wegglijden van Arsenal-keeper Wojciech Szczesny. Aubameyang was negen minuten later ook bijna verantwoordelijk voor de 3-0, maar dit maal raakte hij de lat.

In Istanbul leek Anderlecht drie punten te gaan pakken bij Galatasaray. De Belgen, bij wie Bram Nuytinck al vroeg werd gewisseld, gingen lange tijd aan de leiding. Dennis Praet had paars-wit in de 52ste minuut op 0-1 gezet. De middenvelder draaide vanaf de linkerflank naar binnen en rondde, vanaf de rand van het strafschopgebied, af met een schot dat via de binnenkant van de paal in het doel rolde. De Belgische voorsprong was op dat moment verdiend.

Pas na de 0-1 ging Galatasaray echt aan aanvallen denken. De gelijkmaker leek echter uit te blijven voor Wesley Sneijder en zijn ploeggenoten, maar in blessuretijd besliste Burak Yilmaz anders. De spits schoot binnen na een voorzet van Aurélien Chedjou, die op de achterlijn Sacha Klještan voorbij was gesneld (1-1).