AZ en Pastoor moeten laatste plooien nog gladstrijken

17 september 2014, 08:21

Marco van Basten maakte dinsdagochtend bekend dat hij vanaf heden de functie van assistent-coach gaat bekleden bij AZ. Alex Pastoor, eerder de rechterhand van de met stress kampende oefenmeester, wordt naar voren geschoven als nieuwe hoofdtrainer. Hij is er echter nog niet helemaal uit met de Alkmaarse club.

"Wij zijn met hem in gesprek over de duur en hoogte van het contract", laat technisch directeur Earnest Stewart optekenen in De Telegraaf. Problemen lijken deze gesprekken niet op te leveren. AZ steekt niet onder stoelen of banken dat het de intentie heeft om Pastoor te promoveren, terwijl de coach zelf ook blij is met deze kans.

AZ heeft Pastoor afgelopen zomer niet voor niets aangesteld, benadrukt Stewart: "In het oorspronkelijke plaatje zochten wij het daarin, dat de gezamenlijkheid van de staf goed was. Alex was een bewuste keuze. De recente maanden, waarin Marco minder was, hebben aangetoond dat Alex de zaken prima heeft opgepakt. En ook de afgelopen drie weken heeft hij het bij afwezigheid van Van Basten prima gedaan", vindt de technische man van de Alkmaarders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen