Kompany: "Kloof met de Europese top drie dichten"

17 september 2014, 10:31

Manchester City behaalde in eigen land al veel successen, maar wil ook buiten de Engelse grenzen excelleren. The Citizens openen de jacht naar Champions League-succes woensdagavond met een uitwedstrijd tegen Bayern München. Vincent Kompany denkt dat City dit seizoen in staat is om hoge ogen te gooien in het kampioenenbal.

"Er zijn waarschijnlijk niet veel zwaardere wedstrijden dan een uitwedstrijd tegen Bayern München", zegt Kompany tegen Sporza. "Het is een kans om ons te bewijzen. Het wordt tijd dat we de kloof met de Europese top drie dichten", vindt de aanvoerder van City. "Het is nog maar de eerste wedstrijd, maar we zijn wel heel gemotiveerd. We willen in de eerste plaats de groepsfase overleven. We willen graag onze poule winnen en dan is elke wedstrijd heel belangrijk."

Aan de hoeveelheid vertrouwen zal het niet liggen bij de club uit Manchester: "We geloven in onszelf. "We worden steeds sterker en beter. We willen alles winnen wat er te winnen valt. Dat is misschien niet realistisch, maar dat moet wel de ambitie van Manchester City zijn", vindt Kompany. "In Engeland hebben we de voorbije jaren al veel successen behaald, nu willen we ook in Europa die laatste stap zetten. We kunnen nog veel progressie maken in de Champions League. We willen tot het einde meestrijden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen