Vlaar: "Heb mezelf in twee jaar echt op de kaart gezet"

17 september 2014, 11:27

Ron Vlaar was de rots in de branding bij het Nederlands elftal op het WK van afgelopen zomer in Brazilië. De verdediger, momenteel herstellende van een kuitblessure, speelt ondanks zijn ijzersterke optreden op de mondiale eindronde nog bij Aston Villa. De Oranje-international wil elke week uitblinken bij de club uit Birmingham, zo geeft hij aan.

Blijven bij Villa vond Vlaar geen straf, zo zegt hij tegen Helden Online: "Ik heb altijd gezegd dat ik het naar mijn zin heb Villa. Dat is nog steeds zo. Ik wil daar gewoon het allerbeste van mezelf laten zien", stelt Vlaar, die sinds het WK wel veel meer waardering krijgt. "Ja, dat merk ik echt. Zowel ploeggenoten als tegenstanders kwamen met felicitaties na het WK. Ze feliciteerden mij met mijn sterke zomer. Alom respect, dat is echt mooi om mee te maken. Ik heb het gevoel dat ik na twee jaar in de Premier League mezelf nu echt op de kaart heb gezet."

Vlaar zag de verloren oefeninterland van Oranje tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1) met lede ogen aan: "Ik vond het echt verschrikkelijk dat ik er niet bij kon zijn. We moeten met zijn allen realiseren dat we aan onze reputatie alleen niets hebben en dat het allemaal opnieuw begint. We moeten gaan knokken voor dat EK-ticket. We hebben onszelf tekort gedaan met die resultaten tegen Italië en Tsjechië. Dat is zonde want we hadden iets heel moois opgebouwd, waar je graag een vervolg aan wilt geven. Het WK smaakte naar meer."

Zonder de geblesseerde Vlaar doet Villa het overigens uitstekend. Onze landgenoot hoopt dat hij snel weer deel kan uitmaken van het succes: "Ik heb nog last van mijn kuit en ben druk bezig met de revalidatie. Ik heb zo'n blessure al eerder gehad en heb het gevoel dat het herstel nu sneller verloopt. Natuurlijk baal ik ervan dat ik niet kan spelen, maar gelukkig gaat het erg goed met Villa. We staan tweede en hebben pas één tegendoelpunt gekregen. Ik hoop dan ook dat we dit jaar een keer niet tegen degradatie hoeven te vechten, zoals de afgelopen twee seizoenen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen