Cocu: "Alle thuiswedstrijden in EL in winst omzetten"

17 september 2014, 15:11

Voor PSV gaat de groepsfase van de Europa League donderdagavond van start. De Eindhovenaren trappen in het eigen stadion af tegen Estoril. Coach Phillip Cocu wil tijdens alle Europese wedstrijden de punten in eigen huis houden, om te beginnen tegen de Portugezen.

"Voor ons is het zaak om alle thuiswedstrijden in winst om te zetten. Dat is morgen tegen Estoril dus ook de doelstelling", zegt Cocu op PSV.nl over de Europa League-duels van PSV. Hij heeft de Portugese opponent goed geanalyseerd. "Estoril is een ploeg die wil voetballen. Het is geen team dat zomaar voor het eigen doel gaat hangen en leunt op de counter. Ze hebben veel dynamiek en zijn fysiek behoorlijk sterk. We moeten daarom heel de wedstrijd geconcentreerd zijn", waarschuwt Cocu.

Op papier is PSV niet de mindere ploeg en dat wil Cocu terugzien in het Philips Stadion: "We weten waar er mogelijkheden liggen. We gaan de wedstrijd in met de doelstelling deze te winnen. Aan de andere kant mogen we niet naïef zijn en de achterdeur wagenwijd open zetten", stelt de Eindhovense coach.

Cocu reageerde ook op de absentie van smaakmaker Memphis Depay, die aan de 3-1 nederlaag bij PEC Zwolle een liesblessure overhield: "Het verbaast me niet dat er veel over zijn wegvallen te doen is. Memphis is een uitstekende speler met specifieke kwaliteiten, maar het wegvallen van één speler mag nooit funest zijn voor een heel elftal. Bovendien vind ik dat je na een nederlaag direct de motivatie hebben om de volgende wedstrijd te winnen", benadrukt Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen