Oranje Leeuwinnen stunten en houden kans op WK

17 september 2014, 20:00   Bijgewerkt: 17 september 2014, 21:04

Het Nederlands vrouwenelftal is nog altijd in de race om zich voor de eerste keer in de geschiedenis te kwalificeren voor het WK. De equipe van bondscoach Roger Reijners stuntte woensdag met een overwinning op het hoog aangeschreven Noorwegen. In het Noorse Bekkestua werd met 0-2 gewonnen, waarmee de Oranje Leeuwinnen zich kwalificeerden voor de play-offs.

De barrages staan gepland voor dit najaar en gaan tussen de vier beste nummers twee van de zeven kwalificatiegroepen. Nederland hoort daar door de fraaie overwinning in en op Noorwegen definitief bij. Deze vier landen strijden om één WK-ticket. De zeven poulewinnaars zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de eindronde van volgend jaar in Canada.

Noorwegen, nog zonder puntenverlies, was voor de aftrap van het duel met Oranje al zeker van poulewinst en het bijbehorende WK-startbewijs. Daardoor hoefde de wereldkampioen van 1995 niet voluit te gaan. Nederland profiteerde optimaal en boekte een dik verdiende 0-2 zege. Doelvrouw Loes Geurts werd amper op de proef gesteld door de Noorse speelsters.

In het laatste kwart van de wedstrijd maakten de Oranje Leeuwinnen het verschil. Anouk Dekker opende in de 68ste minuut de score. De Noorse verdedigsters kregen een lage hoekschop niet weg, waarna de bal voor de voeten kwam van Dekker. De speelster van FC Twente zag haar inzet via keepster Ingrid Hjelmseth in het doel vliegen. Acht minuten later bepaalde Daniëlle van de Donk de eindscore op 0-2. De middenveldster van PSV/FC Eindhoven tikte van dicht bij binnen na een voorzet van Manon Melis. De laatste had voor rust nog twee grote kansen onbenut gelaten. Ze schoot beide keren voorlangs, al gebeurde dat bij haar tweede poging wel via de vingertoppen van Hjelmseth.

Die missers bleken uiteindelijk niet fataal, waardoor Oranje in de play-offs met Italië, Schotland en Oekraïne gaat strijden om een WK-ticket. De halve finales staan gepland voor 25/26 oktober (returns 29/30 oktober). De eindstrijd is op 22 of 23 november (return 26/27 november).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen