Schöne helpt Ajax aan punt tegen Paris Saint Germain

Ger
17 september 2014, 22:38   Bijgewerkt: 17 september 2014, 23:37

Ajax is in de eerste groepswedstrijd van de Champions League aan een nederlaag ontsnapt. De Amsterdamse ploeg was voor eigen publiek de onderliggende partij tegen Paris Saint Germain, maar de Fransen verzuimden het krachtsverschil in meer dan één treffer uit te drukken. Diep in de tweede helft tekende Lasse Schöne uit een vrije trap voor de 1-1 eindstand.

In de aanloop naar het duel met Paris Saint Germain viel de naam van FC Barcelona met grote regelmaat. Op een gedenkwaardige avond in november vorig jaar steeg Ajax boven zichzelf uit en versloeg het de Catalaanse grootmacht in de Champions League. Trainer Frank de Boer sprak vooraf de hoop uit van een herhaling van dat gelukzalige scenario. "We hebben in het recente verleden bewezen goed te kunnen presteren tegen topteams. We gaan proberen te stunten."

De resultaten in de nationale competitie gaven Ajax echter weinig houvast. De regerend kampioen maakte zaterdag bij de 2-1 zege op Heracles Almelo een zeer wisselvallige indruk. Met Paris Saint Germain trof Ajax deze keer bovendien een tegenstander met een veelvoud van het budget van de Amsterdammers. Dat was terug te zien in de sterke selectie, met spelers als Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti, Edinson Cavani, Blaise Matuidi, Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore.

Ajax kreeg direct na de pauze bijna alsnog de 0-2 om de oren. Aanvoerder Moisander rolde met knullig balverlies de rode loper uit voor Lucas, maar de Braziliaan schoot vrij voor het doel voorlangs. Nadat Ajax-invaller Niki Zimling de bal over het doel had geschoten, greep Paris Saint Germain weer de regie. De Fransen dwongen een handvol kansen af, maar een verdubbeling van de marge bleef uit. Die slordigheden kwamen de kampioen van de Ligue 1 in de slotfase duur te staan.

Desondanks mag Ajax de handen dichtknijpen met het zwaarbevochten gelijkspel. De manschappen van De Boer kunnen de 1-1 over twee weken bovendien een mooi vervolg geven. Dan staat de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia, veruit de zwakste tegenstander in de poule, op het menu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen