"Moet afgelopen zijn met denigrerende gepraat over EL"

18 september 2014, 09:17

De Nederlandse clubs ontmoeten vaak relatief onbekende ploegen in de Europa League. Met tegenstanders als Zorya Luhasnk, St. Pölten, FK Shakhtyor Soligorsk, FK Qarabag en Estoril stuiten de Nederlandse ploegen dit seizoen ook weer op 'vreemde' ploegen. Zeljko Petrovic, oud-trainer en momenteel assistent van Dick Advocaat bij de nationale ploeg van Servië, vindt dat er niet denigrerend gedaan moet worden over deze clubs.

"Er wordt altijd gesproken over onbekende en onaantrekkelijke tegenstanders, maar denk je dat ze bij Sparta Praag ooit van PEC Zwolle hadden gehoord toen ze het in de voorronde tegen elkaar opnamen? Het is toch juist mooi dat de minder grote clubs een kans krijgen zich op zo'n toneel te bewijzen?", vraagt Petrovic zich hardop af in Sp!ts. Hij noemt de houding van sommige ploegen  'schandalig'. "Word dan lekker zevende of achtste in de competitie, dan heb je geen 'last' van Europees voetbal."

"Europa is een ideale etalage voor spelers die nog geen enorme status hebben", vervolgt de oud-coach van RKC Waalwijk en PSV. "Alleen al het drukke schema vanwege het reizen is een goede leerschool voor jonge spelers. In buitenlandse competities zijn ze dat gewend, maar in Nederland kun je bij wijze van spreken op de fiets naar een uitwedstrijd. Het moet dus maar een keer afgelopen zijn met dat denigrerende gepraat over de Europa League."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen