El Ahmadi wil mentaliteit van Villa bij Feyenoord zien

18 september 2014, 09:34

Feyenoord staat donderdagavond voor een loodzware opgave in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. De Rotterdammers nemen het, in het eerste duel in de poulefase van de Europa League, op tegen titelverdediger Sevilla. Karim El Ahmadi weet wat het recept moet zijn tegen de Andalusische club. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan bij Aston Villa en wil dat overdragen naar zijn teamgenoten bij Feyenoord.

Volgens El Ahmadi moet er in Nederland een mentaliteitsverschuiving plaatsvinden: "Wij zijn opgeleid met mooi voetbal, maar we zijn niet opgeleid met de winnaarsmentaliteit zoals Engelsen die bezitten'', zegt de Marokkaanse middenvelder in De Telegraaf. "Bij Aston Villa zag ik al binnen een week dat competitieduels daar een strijd van leven of dood zijn. Ik denk dat iedere Nederlandse speler die in Engeland heeft gespeeld weet waarover ik praat."

"Tegen grote ploegen moeten we tonen dat we een collectief kunnen vormen en dat we zonder de bal andere kwaliteiten hebben", vindt de international van Marokko. "Ook dat heb ik in Engeland geleerd. In de Eredivisie heb je, als je bij Feyenoord of FC Twente speelde zoals ik, vaak de bal. In de Premier League was dat met Aston Villa niet vaak het geval. Maar dan zagen we toch kans te stunten tegen Liverpool (uit), Manchester City of Chelsea (thuis)", herinnert El Ahmadi zich.

De middenvelder beseft wel dat Sevilla op papier een veel beter team heeft: "Ze hebben de Europa League net gewonnen. Maar angst is een slechte raadgever tegen een topploeg", waarschuwt El Ahmadi, die niet meer wil denken aan de vier EL-nederlagen in het seizoen 2008/2009. "Ook toen hadden we een jonge ploeg. Een beetje te vergelijken met nu. Dat moet nu echt beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen