Pastoor weigert aanbieding en vertrekt per direct bij AZ

18 september 2014, 10:21

Alex Pastoor zou, na het stapje terug van Marco van Basten, naar voren worden geschoven als nieuwe hoofdcoach van AZ. De Alkmaarse club maakt donderdag echter via de officiële kanalen bekend dat club en trainer er niet uit zijn gekomen in de onderhandelingen en dat hij daarom met onmiddellijke ingang vertrekt.

"De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex", geeft directeur voetbalzaken Earnest Stewart aan op AZ.nl. "Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden", legt Stewart uit.

Nadat Pastoor niet inging op het voorstel van AZ, was er geen toekomst meer voor hem weggelegd in Alkmaar: "In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan", besluit Stewart.

AZ wil snel schakelen en is de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach al gestart. De Alkmaarse club geeft aan dat het zo snel mogelijk een opvolger voor Van Basten wil presenteren. Deze coach werd vanwege een te grote hoeveelheid stress assistent-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen