Loodzware opgave voor Feyenoord, PSV is favoriet

18 september 2014, 14:12

In navolging van de groepsfase van de Champions League gaat vanavond (donderdag) ook de poulefase van de Europa League van start. Er komen twee Nederlandse clubs in actie. Feyenoord begint om 21.05 uur met een uitwedstrijd tegen Sevilla, dat vorig seizoen met de eindzege aan de haal ging. PSV neemt het om 19.00 uur in eigen huis op tegen Estoril, op papier zeker een tegenstander die te verslaan is.

Feyenoord underdog tegen 'Champions League-ploeg'

Feyenoord kan haar borst nat maken voor Sevilla, beseft trainer Fred Rutten: "Deze ploeg zou niet misstaan in de Champions League", vindt hij. De Feyenoord-coach prijst het collectief van de Spaanse ploeg: "De spelers hebben een enorme bereidheid en discipline om hun taken uit te voeren. Wij zullen daarom ook vanuit het collectief moeten opereren, dan hebben we een kans van slagen. Ik verwacht in dat opzicht een interessante wedstrijd."

Lex Immers komt niet in actie bij Feyenoord. Hij is met hamstringklachten achtergebleven in Rotterdam-Zuid. Colin Kazim-Richards zit nog één Europese wedstrijd schorsing uit. In de poule van Feyenoord en Sevilla kruisen het Kroatische NK Rijeka en Standard Luik vanavond ook de degens.

PSV moet het laten zien tegen Portugese nummer elf

Nederlands clubs winnen niet zomaar meer in Europa. Dat blijkt uit de prestaties in de voorbije jaren. Kleintjes lijken niet meer te bestaan op het Europese decor. Met Estoril treft PSV een niet al te hoog aangeschreven tegenstander, maar clubs uit de Portugese Primeira Liga zijn zeker niet te onderschatten. De prestaties van Estoril in het nog prille seizoen zijn overigens niet om over naar huis te schrijven. Er werden vier punten verzameld in evenzoveel duels. Estoril wacht al zes wedstrijden op een zege in Europees verband.

Bij PSV moet men sterkhouder Memphis Depay missen. De smaakmaker hield aan de met 3-1 verloren competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle een vervelende liesblessure over en is ongeveer zes weken uitgeschakeld. Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia strijden om zijn plek, maar het kan ook nog zo zijn dat de Mexicaan Andrés Guardado een linie doorschuift. Panathinaikos en Dinamo Moskou spelen ook tegen elkaar in de groep van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen